0728-50 06 62 zara@zarasbeauty.se

Vanliga Frågor

FAQ om microblading

Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?

Abslolut INTE. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runtomkring ögonbrynen.

Hur länge varar behandlingen?

Detta varierar från person till person – en färgförnyelse rekommenderas normalt sett mellan 12-18 månader efter din första behandling. Det beror även på färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du förväntas behöva mer korrigeringar och ifyllningar än om du har valt en mörk ton och en tyngre applicering. Det är viktigt att förstå att trots att mörkare färger och tyngre appliceringar inte behöver lika mycket eller ingen ifyllning alls, så ser de inte lika naturliga ut och rekommenderas därför inte. 

Kommer det bli någon skropbildning?

Det kan förekomma skorpbildning om din hud är känslig. TA INTE bort dessa skorpor; att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och mindre ärrbildning vid tatuering av bryn.

Varför ser jag färg flagnar av efter en vecka?

Detta kan ske till följd utav en rad olika anledningar, men det har oftast med hudtypen att göra. Äldre hud, mer väderbiten hud, och torrare hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Det bör finnas färg under, men om inte så kommer din Microbladings-tekniker att finslipa din färg vid din nästa bokade tid för korrigering av dina bryn.

Kommer jag behöva gömma mig från mina vänner?

Nej! Du kan gå ut redan samma kväll om du vill. Applicera din Nursing gel enligt skötselrådet och gå på bal!

Jag har redan permanent makeup och vill ändra färg. kan ni hjälpa mig?

Ja, färgbyte är vanligt. Detta kan diskuteras vid rådgivning och man kan då tala om färgalternativ.

Varför ser mina ögonbryn så mörka ut under läkningsprocessen?

Detta är ett resultat utav de naturliga oxidationsprocesserna som äger rum i huden då pigment har applicerats. Färgen reagerar långsamt med syret i luften, vilket gör färgen mörkare. Detta är helt naturligt och normalt för våra pigment.

Kan jag återgå till normal aktivitet, träning, trädgårdsarbete, etc.?

De flesta vardagliga aktiviteter kan återupptas direkt. Tung träning bör dock undvikas i åtminstone en vecka för bästa resultat – all svett som formeras på dina ögonbryn kan bleka den läkande färgen. 

Simning bör också väntas med i ungefär en vecka, även pool kemikalier kommer att erodera dina läkande färger. Utomhusaktiviteter så som trädgårdarbete eller golf kan återupptas så länge som det behandlade området hålls rent, torrt och utom räckhåll för solen.

Hur länge tar det att genomföra?

Behandlingen är uppdelad i två bokningstillfällen som är 4-6 veckor mellan för att tillåta läkningsprocessen att slutföras. Den första behandlingen kommer att ta från runt 2 timmar, och ditt andra möte kommer att ta från cirka 30 minuter till 1 timme. 

Hur kommer de att se ut direkt efter behandlingen?

Dina ögonbryn kanske är lite svullna, röda och ibland vitaktiga. Allt detta är ytterst normalt. De kommer att vara betydligt mörkare första veckan men bleknar sedan till en mjukare färg. 

Hur väljer man formen?

Vi väljer en form och stil tillsammans. Vid början av behandlingen kommer vi att rita en förslagsvis form för dina nya ögonbryn och sedan arbetar vi tillsammans för att göra detta perfekt enligt dina önskningar. Mätningar görs efter näsa, kindben, ögon samt brynben för att dubbelkolla symmetrin och placeringen. 

Kan jag microblada mina ögonbryn om jag är gravid?

Ja, det kan du efter vecka 12 och i samråd med din barnmorska.

Gör appliceringen ont?

Vissa kunder tycker att behandlingen är lite obehaglig medan andra kunder inte känner obehag alls. Microblading metoden är den mest skonsamma metoden som du kommer att hitta för att implementera permanent färg i huden. Känslan sägs likna den vid noppning. En lokalbedövning appliceras när behandlingen har börjat, då denna endast fungerar på ”öppen”. Detta fylls på efterhand som behandlingen fortskrider för att bibehålla komfort. 

Hur väljer man färg?

Vi väljer en färg gemensamt som matchar ditt hår, din hudton, dina drag och dina personliga önskemål bäst.

Gör det ont efteråt?

Området kan vara lite ömt efter de första timmarna, och sedan känsliga för beröring I ett par dagar.

Eftervård av microblading och 3d ögonbryn

Vad du ska tänka på efter din microbladingbehandling

Eftervården är extremt viktigt och 70% av resultatet. Första dagen ska man tvätta och smörja ofta. Med bomullspads och ljummet vatten. När det torkat ska man smörja med salvan man får med hem från kliniken. Salvan lägger man på med topz. Undvik helt att röra dina bryn med fingrarna den första veckan då detta kan orsaka infektioner. Lägg på salvan minst fem gånger första dagen men gärna fler gånger. Upprepa detta en gång i timmen.

Varför ska jag tvätta min bryn så ofta?

Anledningen till att man tvättar så ofta är för att vi vill få bort så mycket lymfvätska som möjligt. Lymfvätskan är en genomskinlig vätska som kommer ut under behandling och detta vill vi alltså få bort så mycket som möjligt. Annars lägger det sig som en genomskinlig hinna över brynen som vi gjort microblading på. Första dagen kommer du att vara lite röd runt brynen men detta försvinner dagen efter. 

Hur du tar hand om dina bryn efter första dagen

Dag två och en vecka fram ska man upprepa tvättråden MEN ENDAST morgon och kväll. Det är viktigt att INTE sminka sig, smörja sig med andra krämer, stå under rinnande vatten/tvätta ansiktet, eller träna, eftersom svettningar drar ur pigmenten. Undvik även därför att basta, bada och sist men inte minst, sola absolut inte! Undvik solen helt under två veckor minst. Det övriga bör undvikas en vecka framåt. Efter den första veckan kan man leva som vanligt igen, bortsett från solen.

Hur ska jag smörja mina ögonbryn?

Smörjningen ska vara väldigt tunn. Tänk att du lägger ett varv tunt lager med lypsyl. Superviktigt att INTE smörja med för mycket salva på området som vi har gjort microblading på.

Angående färgen på dina bryn

Första veckan är brynen väldigt mörka. Man måste ha is i magen och låta läkningen ta sin tid. Efter en vecka upplevs brynen något mjukare. Från vecka två till fyra ska 40-50% av färgen släppa och därefter upplevs brynen mycket ljusare. Brynen kan även upplevas lite tjockare mot vad man är van vid. Detta är också något som kommer ändras under läkningen. De kommer att ”krympa” ihop ca 20%. Vi gör inga tjocka eller smala bryn utan vi mäter ut gyllene snittet och rätt harmoni för varje enskilt ansikte. Därigenom får man fram perfektion och harmoni för just det ansiktet.

Sammanfattning av eftervård för microblading

Eftervård av microblading är verkligen inget jobbigt och en vecka går fort. Viktigt bara att man gör enligt instruktionerna man fått och inte smörjer på för mycket av salvan eftersom för mycket fett förstör pigmenten. Skulle man få skorpor får absolut inte under några som helst omständigheter rycka loss dem. Inte ens om det skulle hänga lös en skorpa får man rycka tag i den. Låt huden och brynen ta allt i sin egen takt.

Address

Gullfossgatan 1D, Kista
Stockholm, kista 16440

kontakt

(+46) 728-50 06 62
zarasbeauty@globalhouse.se

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 17:00

Följ oss