0728-50 06 62 zara@zarasbeauty.se

Jag får ofta frågor angående just eftervård av microblading och 3d ögonbryn, så jag tänkte att jag summerar lite information i det här inlägget som jag tycker är bra att veta.

Vad du ska tänka på efter din microbladingbehandling
Eftervården är extremt viktigt och 70% av resultatet. Första dagen ska man tvätta och smörja ofta. Med bomullspads och ljummet vatten. När det torkat ska man smörja med salvan man får med hem från kliniken. Salvan lägger man på med topz. Undvik helt att röra dina bryn med fingrarna den första veckan då detta kan orsaka infektioner. Lägg på salvan minst fem gånger första dagen men gärna fler gånger. Upprepa detta en gång i timmen.

Varför ska jag tvätta min bryn så ofta?
Anledningen till att man tvättar så ofta är för att vi vill få bort så mycket lymfvätska som möjligt. Lymfvätskan är en genomskinlig vätska som kommer ut under behandling och detta vill vi alltså få bort så mycket som möjligt. Annars lägger det sig som en genomskinlig hinna över brynen som vi gjort microblading på. Första dagen kommer du att vara lite röd runt brynen men detta försvinner dagen efter. 

Hur du tar hand om dina bryn efter första dagen
Dag två och en vecka fram ska man upprepa tvättråden MEN ENDAST morgon och kväll. Det är viktigt att INTE sminka sig, smörja sig med andra krämer, stå under rinnande vatten/tvätta ansiktet, eller träna, eftersom svettningar drar ur pigmenten. Undvik även därför att basta, bada och sist men inte minst, sola absolut inte! Undvik solen helt under två veckor minst. Det övriga bör undvikas en vecka framåt. Efter den första veckan kan man leva som vanligt igen, bortsett från solen.

Hur ska jag smörja mina bryn?
Smörjningen ska vara väldigt tunn. Tänk att du lägger ett varv tunt lager med lypsyl. Superviktigt att INTE smörja med för mycket salva på området som vi har gjort microblading på.

Angående färgen på dina bryn
Första veckan är brynen väldigt mörka. Man måste ha is i magen och låta läkningen ta sin tid. Efter en vecka upplevs brynen något mjukare. Från vecka två till fyra ska 40-50% av färgen släppa och därefter upplevs brynen mycket ljusare. Brynen kan även upplevas lite tjockare mot vad man är van vid. Detta är också något som kommer ändras under läkningen. De kommer att ”krympa” ihop ca 20%. Vi gör inga tjocka eller smala bryn utan vi mäter ut gyllene snittet och rätt harmoni för varje enskilt ansikte. Därigenom får man fram perfektion och harmoni för just det ansiktet.

Sammanfattning av eftervård för microblading
Eftervård av microblading är verkligen inget jobbigt och en vecka går fort. Viktigt bara att man gör enligt instruktionerna man fått och inte smörjer på för mycket av salvan eftersom för mycket fett förstör pigmenten. Skulle man få skorpor får absolut inte under några som helst omständigheter rycka loss dem. Inte ens om det skulle hänga lös en skorpa får man rycka tag i den. Låt huden och brynen ta allt i sin egen takt.